Rastgele Konular Hakkında BilgilerSağlık Hakkında Merak Edilen Başlıklar

Airpass Ne İşe Yarar? Ne İçin Kullanılır?

Airpass, burun iltihabını içeren alerjik rinit ve ayrıca alerjik rinite bağlı astım ile ilişkili semptomların hem tedavisinde hem de hafifletilmesinde kullanım için önemlidir. Siz de doktorunuzun tavsiyesiyle bu ilacı aldıysanız “Airpass ne işe yarar?” sorusunun cevabını merak ediyor olabilirsiniz. Yanıtını, içeriğimizde detaylı bir şekilde açıkladık!

Airpass Nedir?

Airpass pembe, oval şekilli ve bikonveks bir şekle sahip tabletlerdir. İnce bir film ile kaplanır ve iki katmandan oluşur. Her tablet 5 mg levosetirizin dihidroklorür ve 10 mg montelukast kombinasyonu içerir. Alerji semptomlarının giderilmesinde etkili bir şekilde kullanılır. Dolayısıyla “Airpass ne işe yarar?” sorusunun en kısa cevabını bu şekilde verebilmek mümkündür.

Airpass Ne İlacıdır?

Airpass ilacı, bronşiyal daralmayı hafifletmek ve daha kolay nefes almayı desteklemek için özel olarak formüle edilmiş bir ilaçtır. Terapötik uygulamaları, bronşiyal astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve diğer çeşitli solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisini kapsar.

Airpass Ne İçin Kullanılır?

Airpass’in içeriğindeki maddeler, alerjik bir tepki sırasında vücut tarafından salınan ve hapşırma, kaşıntı ve burun akıntısı gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olur. Saman nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit ve alerjik rinitin eşlik ettiği astım tedavisinde yaygın olarak reçete edilen bir ilaçtır. Bu koşullarla ilişkili semptomları hafifletmek için özel olarak tasarlanmıştır.

Airpass Ne Zaman İçilir?

Airpass ağız yoluyla alınan tablet, yaş grubu ve rahatsızlığın durumuna göre farklı şekilde kullanılabilir. Bu noktada doktor önerisini dikkate almanız zorunludur.

15 yaş ve üzerindeki yetişkinler için önerilen günlük doz, 5 mg levosetirizin dihidroklorür ve 10 mg montelukast içeren bir tablettir. Bununla birlikte, tedavi süresi, sahip olduğunuz spesifik alerjik rinit tipine bağlı olacaktır ve doktorunuz ne kadar süreyle Airpass almanız gerektiğini belirleyecektir. Kullanım süresi kişiden kişiye değişebileceği için kesin bilgi vermek zordur.

Saman nezlesi olan bireyler için önerilen süre genellikle 3-6 haftadır. Ancak polenlere sadece kısa bir süre maruz kalıyorsanız, genellikle bir haftalık kullanım yeterlidir. Daha kesin bir bilgi için doktorunuza başvurmayı unutmayın.

Airpass Zararları ve Yan Etkileri

Airpass ilacını kullanırken hem yaygın hem de nadir görülen yan etkilerle karşılaşmak mümkündür.

Yaygın yan etkiler genellikle;

  • Ağız kuruluğu,
  • Boğaz ağrısı,
  • Baş ağrısı,
  • Baş dönmesi ve öksürüğü içerir.

Ayrıca, kilo kaybı, halsizlik, titreme, ellerde veya ayaklarda şişme ve göz çevresinde şişlik gibi daha az sıklıkla ortaya çıkabilecek yan etkiler vardır. Bu yan etkilerin genellikle hafif olduğunu ve zamanla azalma eğiliminde olduğunu not etmek çok önemlidir.

Öte yandan, göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı, nefes almada zorluk, yutma güçlüğü, ishal, deri döküntüleri ve hatta anafilaksi gibi daha ciddi yan etkiler de ortaya çıkabilir. Bu semptomlardan herhangi biri gözlenirse, derhal tıbbi yardım almak zorunludur. Bu nedenle, herhangi bir yan etki yaşanırsa bir sağlık uzmanına danışmanız şiddetle tavsiye edilir.

Otopside Organlar Neden Tartılır? Nereler Kesilir? başlıklı içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.

Airpass İlaç Uyku Yapar mı?

Airpass ilacının uyku etkisi vardır. Fakat ilaçların etkileri herkeste farklı etkiler bıraktığı için daha kişisel bilgiler için doktorunuza başvurunuz.

Airpass Yorumlar

Genel olarak Airpass kullanıcıları tarafından ürünle ilgili deneyimlerine ilişkin sağlanan geri bildirimler ezici bir çoğunlukla olumludur. Birçok kullanıcı, uzun süredir kullandıkları alerji ilacının etkinliğinin tartışılmaz derecede dikkat çekici olduğunu ifade etmiştir. Alerjik rinit tedavisi için mevcut olan tüm çeşitli ilaçlar arasında Airpass, sürekli olarak en iyi sonuçları veren ve bu kullanıcılar için en tatmin edici deneyimleri sağlayan ilaç olarak öne çıkıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu