Sinema Dünyasının Vazgeçilmezleri

2021 Aksiyon Filmleri Önerileri

Pandemi nedeniyle daha çok evlerimizde zaman geçirdiğimiz şu dönemde, yapılacak en iyi aktivitelerden biri şüphesiz film izlemektir. Hayatın durağanlığından uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi ise aksiyon filmleridir diyebiliriz. Bu türde film izlemek istiyor, fakat ne izleyeceğinizi bilemiyorsanız, hazırladığımız bu liste tam size göre. 2021 aksiyon filmleri önerilerini içeren bu yazımızda hem eskilerin en sevilen hem de bu yılın merakla beklenen filmlerine ulaşabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

En Sevilen Aksiyon Filmleri

Listemizden sadece vizyona girdiği yıl değil, sonraki her yılda da dikkatleri üzerine çekmiş filmlere ulaşabilirsiniz.

Kara Şövalye Üçlemesi

Bu üçlemenin filmleri şunlardır:

  • Batman Başlıyor (Batman Begins-2005)
  • Kara Şövalye (The Dark Knight-2008)
  • Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises-2012)

Serinin yönetmenliğini Christopher Nolan yapmıştır. İlk filmde Bruce Wayne’nin yarasa korkusu ve nasıl Batman’e dönüştüğü anlatılır. İkinci film yeni tehdit Joker’in etrafında gelişir. Üçüncü filmde ise Batman’ın dokuz yıl ortadan kaybolup geri dönüşüne ve yeni maceralarına tanık oluruz. Batman’i Christian Bale’in canlandırdığı bu seri aksiyonseverlerin vazgeçilmezi olmuştur.

Deadpool

Şu an için iki filmi bulunan bu serinin ilki 2016 yılında vizyona girmiştir. Tim Miller’in yönettiği filmde Deadpool karakterini Ryan Reynolds canlandırmıştır. Film, kanser olduğunu öğrendikten sonra sevdiği kadını terk eden Wade Wilson’ın hikayesini anlatmaktadır. Wade’e gizli bir örgüt tarafından tedavi yöntemi sunulur. Bu tedavinin sonunda Wade ölümsüz olur, fakat görünüşü geri dönülemez şekilde zarar görmüştür. Bunun üzerine Wade onu bu hale getiren laboratuvarı yok ederek kaçar. Bundan sonra Wade’in yüzünü eski hale getirebilecek tedaviye ulaşma çabasını aksiyon ve komedinin iç içe geçmiş haliyle keyifle izleriz.

İkinci film 2018 yılında çıkmıştır. Yönetmenliğini David Leitch üstlenmiştir. Ikinci film Deadpool’un X-Force adında bir ekip kurması ve yaşadığı maceraları konu edinir. Bu filmde de komedi ve aksiyon iç içedir.

I Am Legend (Ben Efsaneyim-2007)

Ben Efsaneyim, Francis Lawrance tarafından yönetilen, başrolünde Will Smith’in yer aldığı bilim kurgu filmidir. Filmde, insanlığı yok eden virüse karşı bağışıklığı olan virolog Robert Neville’in tedaviyi bulma çabasını izleriz.

Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Gizli Servis-2014)

2014 yılında çıkan filmin yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn yer almıştır. Başrollerinde Taron Egerton ve Colin Firht yer almıştır. Filmde potansiyel bir gizli ajan olan Gary’nin eğitim süreci ve bu süreçte yaşananlar anlatılmaktadır. Filmin 2017 yılında çekilen devam filmi de bulunmaktadır.

Lucy (2014)

Lucy, yönetmenliğini Luc Besson’un yaptığı Fransız bilim kurgu filmidir. İnsanların beyninin yüzde onunu kullandığı düşüncesinden yola çıkılarak hikayesi oluşturulmuştur. Filmin başrolünde Scarlett Johansson ve Morgan Freeman yer almaktadır. Filmde insanların beynini kullanma oranı arttığında neler yapabileceği, güçlerinin sınırının ne olabileceği gösterilmektedir.

2021’de Çıkacak Olan İddialı Aksiyon Filmleri

Pandeminin oluşturduğu olumsuz atmosferden, birçok sektörle birlikte sinema sektörü de etkilenmiştir. 2020’de seyirciyle kavuşacak birçok film, bu tarihi daha sonraya ertelemek zorunda kaldı. Salgında yaşanan gelişmelerle birlikte sinema sektörü de eski haline dönmeye başladı. Yazımızın devamında merakla beklenen 2021’de çıkacak aksiyon filmlerinin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

Yönetmenliğini Patrick Hughies’in yaptığı filmin başrolleri Ryan Reynolds, Salma Hayek ve Samuel L. Jackson. Bir devam filmi olan bu filmde hikaye, Darius Kincaid’in eşine yoğunlaşıyor. İlk filmde korunması gereken kişi Darius Kincaid iken, ikinci filmde bu kişi eşi yani Sonia Kincaid oluyor.

Escape Room 2

Film, 2019 yapımı Ölümcül Labirent filminin devam filmidir. Yönetmen koltuğunda ilk filmde de olduğu gibi Adam Robitel oturuyor. Taylor Russel ve Logan Miller filmin kadrosunda yer alan bazı isimlerdir. İlk filmde altı yabancının kaçış odasından kurtulma çabalarını anlatıyordu.

Chaos Walking (Kaos Yürüyüşü)

Yönetmenliğini Doug Liman’ın yaptığı bilim kurgu filmidir. Başrollerinde Daisy Ridley, Tom Holland ve Demian Bichir yer alıyor. Filmde dünyada yayılan bir virüs nedeniyle herkes birbirinin düşüncelerini duyabilmektedir. Bu durum insanların duydukları gürültüden delirmelerine neden olmaktadır. Fakat bir kişinin yanında bu virüs etkisiz hale gelmektedir. Bu durum virüsün etkisiz olduğu kişiyi ve onu bulan kişiyi hiç bilmedikleri durumlarla karşılaştıracaktır.

Venom: Let There Be Carnage (Venom: Zehirli Öfke 2)

2018 tarihli Venom filminin devamı olan filmin yönetmeni Andy Serkis’tir. Başrolünde Tom Hardy yer almaktadır.

Sherlock Holmes 3

İlk film Sherlock Holmes ve ikinci film Sherlock Holmes: Gölge Oyunları’nın devamı olan filmdir. Yönetmenliğini Dexter Fletcher üstlenmiştir. Başrollerinde ilk iki filmde olduğu gibi Robert Downey Jr. Ve Jude Law bulunmaktadır. Bu filmde de önceki filmlerde olduğu gibi seyirci, Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr. Watson’ın maceralarına tanık olacak.

Sizler için hazırladığımız 2021 yılı aksiyon filmleri önerileri, genel olarak bu şekilde.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu