Rastgele Konular Hakkında Bilgiler

İnstagram Hesap Silme

İnstagram hesap silme, günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Birçok kullanıcının tercih ettiği İnstagram’da hesap oluşturma, dondurma ve silme gibi seçenekler de bulunuyor… Daha önce kendi adınıza ya da farklı kullanıcı adlarına açtığınız İnstagram hesaplarını daha sonrasında silebilmeniz ya da dondurabilmeniz mümkündür. Uzun süre kullanmakta olduğunuz hesaplarınızı İnstagram uygulaması ve web sayfası üzerinden kolaylıkla silebilirsiniz.

İnstagram sizlere sunduğu seçeneklerle daha önce kullandığınız hesapları silebilmenize imkan tanımaktadır. Ancak bu aşamada sizlere dondurma seçeneği de yine İnstagram tarafından sunulmaktadır. Hesaplarını silmek isteyen Instagram kullanıcılarının öncelik olarak birkaç adım atması gerekiyor. Uygulama ya da web sitesi üzerinden uygulamanız gereken adımlar yani İnstagram hesabınızı kapatmak için yapmanız gerekenler şu şekilde;

  • Öncelik olarak İnstagram hesap silme linkine giriş yapmanız gerekiyor. Bu linke girmek için İnstagram uygulamasından faydalanabilirsiniz.
  • Ardından girdiğiniz linkte size ait olan hesapla oturum açmanız gerekmektedir. Size ait olmayan ve şifresini bilmediğiniz bir hesabı silebilmeniz mümkün değildir.
  • Ardından hesabı sil seçeneğine tıklamalısınız.
  • Yukarıdaki adımı gerçekleştirdikten sonra sizlere hesabınızı neden silmek istediğiniz sorulacaktır. Bu soruya dilediğiniz cevabı verebilirsiniz.
  • Ardından ‘’hesabımı kalıcı olarak kapat’’ seçeneğine tıklayarak İnstagram hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Yukarıdaki adımlar hesabınızın tamamen silinmesine ve tüm verilerin kaybedilmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple daha sonra hesabınızı tekrar açma gibi bir imkanınız bulunmaz. Bu nedenle hesap silme işlemini gerçekleştirmeden önce fotoğraflarınızı ve diğer verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

Instagram Hesabı Neden Silinir?

İnstagram, farklı kitlelerin bir araya geldiği ve birbirleriyle etkileşim kurduğu sosyal medya mecralarından biridir. Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan İnstagram’da her kullanıcının kendine ait bir hesabı bulunmaktadır. Ayrıca yedek hesaplar, fake hesaplar ve çeşitli sayfalar da İnstagram üzerinden açılabilir. Daha önce açtığınız İnstagram hesaplarını silmenin birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar arasında uygulamayı kullanmaktan sıkılma ve açılan diğer ek hesapları silme gibi sebepler yer almaktadır. İnstagram hesapları silindiğinde, silinen hesaba diğer kullanıcılar ulaşamazlar. Bu hesaba dair tüm veriler İnstagram tarafından silinmektedir.

İnstagram Hesabı Nereden Silinir?

Aktif olarak kullanılan bir hesabı silme işlemini direkt olarak Instagram uygulaması üzerinden yapmak mümkün değildir. Instagram mobil uygulaması üzerinden silme ya da dondurma gibi seçenekler kullanılamamaktadır. Bu sebeple tarayıcı üzerinden Instagram hesap silme linkine gitmeniz ve bu şekilde hesaplarınızı silmeniz gerekiyor. Ardından gerekli adımları uygulayarak tarayıcı üzerinden hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz.

İnstagram Hesabını Dondurmak

İnstagram hesaplarını silmek tamamen hesabı yok etmeye yarar. Bunun yanında belirli bir süreliğine kullanmak istemeyen kullanıcılara sunulmakta olan seçenekler de bulunmaktadır.  Bu seçenek ise İnstagram hesabını dondurmaktır. Dondurma işlemi, İnstagram hesabını tamamen silmek istemeyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Dondurulan hesaba, diğer kullanıcılar mesaj gönderemez, gönderilerini göremez ve herhangi bir etkileşimde bulunamazlar. Ancak dondurulmuş hesapların hiçbir şekilde verileri de silinmemektedir. Bu sebeple hesaplarını silip silmeyeceğine karar veremeyen kullanıcılar, İnstagram hesabı dondurma seçeneğini tercih edebilir.

Hesabı Dondurmak ve Silmek Arasındaki Farklar Nelerdir?

İnstagram hesabını silmek, hesabın tamamen kapanmasını sağlamaktadır. Ancak dondurma işlemi, hesabın verilerinin saklanması ve daha sonrasında tekrar kullanılmasını sağlamaktadır. Diğer farklar genel olarak şu şekildedir;

  • Silme işlemi yapılan hesap daha sonrasında kullanılamaz. Ancak dondurma işlemi yapılan hesaplar daha sonra tekrar kullanılabilir.
  • Silme işleminde tüm fotoğraflar, mesajlar ve veriler silinir. Dondurma işleminde veriler silinmez tamamen saklanır. Ancak hesap tekrar açılmadan bu verilere ulaşabilmek mümkün değildir.
  • Silme işleminden belirli bir süre sonra kullanıcı adı boşa düşer ver alınabilir. Dondurma işleminde başka kullanıcılar aynı kullanıcı adını alamazlar.

Silinen Hesap Tekrar Açılabilir Mi?

İnstagram’da daha önce aktif olarak kullandığınız bir hesabı istediğiniz zaman silebilirsiniz. Bu işlem kendi istediğinizle ya da yanlışlıkla gerçekleşebilir. Bu tip durumlarda İnstagram hesap silme, hesabınızı sonradan açabilmeniz mümkündür. Ancak bu noktada hesap silme işleminin ne kadar süre içerisinde yapıldığı da önem taşımaktadır. Genellikle 30 gün gibi bir süre veriler saklanabilmektedir. Silinen hesapların açılmama ihtimaline karşı, henüz tamamen kapatmaya karar vermeyen kullanıcıların hesaplarını dondurması daha doğrudur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu