Teknoloji'ye Dair Haberler

Facebook Hesap Silme Yöntemi (Detaylı Anlatım)

Facebook hesap silme yöntemleri, Facebook hesabını tamamen silmek isteyenler buraya! Facebook hesap silme işlemini tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Anlattığımız yöntemleri takip ederek Facebook hesabınızı tamamen silmeniz mümkün.

Facebook Hesap Silme ve Hesap Dondurma

Sosyal medyayla ilk tanıştığımız platformlardan biridir, Facebook. İnternetin yaygınlaştığı, akılı telefonların kullanımının arttığı bu dönemde, Facebook hesapları da gün be gün çoğaldı. Yıllardır görüşmediğimiz arkadaş ve dostlarla Facebook aracılığıyla buluştuk. Hiç tanışmadığımız akrabalarımızla Facebook üzerinden iletişime geçtik.

Bir dönemin Facebook furyası yerini zamanla diğer sosyal mecra platformlarına bıraktı. Tabii hala dünyanın dört bir yanında milyonlarca Facebook kullanıcısı var. Ancak artık Facebook’u daha az konuşur hale geldik. Instagram, Twitter, TikTok gibi uygulamaların kimi zaman Facebook’tan daha çok konuşulduğunu duymuşsunuzdur.

Sebebi ne olursa olsun Facebook hesabını silmek isteyebilirsiniz. Ancak bu kalıcı bir işlemdir. Facebook hesabınızı sildiğinizde bir daha aynı hesabı kullanamazsınız. Bu durumda birçok farklı içeriği de kaybedeceksiniz. Bu içerikler:

  • Arkadaş Listesi
  • Fotoğraflar
  • Geçmiş Gönderiler
  • Kaydedilmiş Gönderiler
  • Gruplar
  • Beğenilen Sayfalar

Eğer bu içeriklerin kalmasını istiyor ama Facebook’ta görünür kalmak istemiyorsanız, hesabınızı dondurabilirsiniz. Hesap dondurma işlemi hesabınızı tamamen ortadan kaldırmaz. Hesap dondurma işlemi, siz hesabınızı tekrar aktif hale getirene kadar hesabınızın askıya alınmasını sağlar.

Facebook Hesap Dondurmak

Eğer Facebook hesabınızı tekrar kullanabileceğinizi düşünüyorsanız hesabı dondurmak sizin için daha doğru bir işlem olacaktır. Hesabınızı dondurmanız durumunda Facebook içerikleriniz yok olmaz. Hesabı tekrar aktif etmenizle birlikte içeriklere de ulaşabilirsiniz. Ancak Facebook hesabınızı dondurmak sizi bu mecrada görünmez hale getirecektir. Facebook’ta görünmez hale geldiğinizde:

  • Arama sonuçlarında hesabınız bulunmayacak.
  • Profiliniz hiç kimse tarafından görüntülenmeyecek.
  • Hesap hareketliliği bulunmadığı için anasayfada görünmeyeceksiniz.
  • Arkadaşlarınız, arkadaş listesinde adınızı görmeye devam edecek.
  • Üye olduğunuz gruplarda yorum ve beğenileriniz görünmeye devam edebilir.
  • Messenger’ı kullanmaya devam etmek isterseniz kullanabilirsiniz.

Bu şartlar altında istediğiniz süreyle Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz. Yine istediğinizde Facebook hesabınız aktif hale getirilecektir.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook hesabını dondurmak için izlemeniz gereken adımlar şunlar:

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Anasayfada bulunan ayarlar ve gizlilik bölümüne gidin.
  3. Hesap ayarlarında “Kişisel Bilgiler” kısmını bulun ve tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan “Hesabı Yönet” seçeneğine tıklayın.
  5. Ardından Hesap: Dondur seçeneğini işaretleyin.
  6. Facebook, hesabınızı donduranın siz olduğunuzdan emin olmak için şifrenizi isteyecek. Önünüze çıkan kutucuğa şifrenizi girin.
  7. Hesabı dondurma gerekçenizi seçin.

Tüm aşamalar tamamladıktan sonra istediğiniz takdirde:

  • Facebook’ta bulunan tüm bilgilerinizi arşivleyebilirsiniz.
  • Facebook’tan bildirim almaya devam edebilirsiniz. Bu bildirimler davetler ve etiketlemelerle ilgili olabilir.
  • Arkadaşlarınız sizi fotoğraflara etiketleyemeye devam edebilir.
  • Messenger’ı aktif bir şekilde kullanabilirsiniz.

Facebook hesabını dondurmak, hesap silme gibi kalıcı bir işlem değildir. Bu sebeple Facebook hesap silmeden daha çok tercih edilmektedir. Facebook hesabınızı dondurduktan sonra tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Hesabınızı aktifleştirmek için tek yapmanız gereken herhangi bir cihazdan hesabınıza giriş yapmanızdır.

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Tüm bu avantajlara rağmen Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmek isteyebilirsiniz. İstemeniz durumunda Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeniz mümkün. Bu durumda:

  • Profilinize siz dahil hiç kimse erişemez.
  • Tüm fotoğraflarınız, gönderileriniz kalıcı olarak silinir.
  • Bazı yorumlarınız ve beğenileriniz bir süre daha Facebook’ta görünmeye devam edebilir.
  • Yolladığınız bazı mesajlar, görünmeye devam edebilir.
  • Facebook’a bağlı uygulamalara, Facebook girişiyle erişemezsiniz.
  • Facebook Messenger’ı kullanmazsınız.
  • Facebook’taki tüm yorum, beğeni gibi hareketlerinizin silinmesi zaman alacaktır.
  • Bir süre sonra tüm hareketleriniz Facebook’tan kalıcı olarak silinir.

Eğer kararınız kesinse Facebook hesabınızı silmek için uygulamanız gereken adımlar şöyle:

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Anasayfada bulunan “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne gidin.
  3. “Facebook Bilgilerin” bölümünde “Hesap Sahipliği ve Kontrolü” seçeneğini bulun.
  4. Karşınıza çıkan seçeneklerden “Hesabımı Sil” seçeneğine tıklayın.
  5. Facebook sizden hesabınızı silmenizin gerekçesini bildirmenizi isteyecek. Size uygun gerekçeyi işaretleyin.
  6. Facebook, hesabınızı silenin siz olduğunuzdan emin olmak için şifrenizi isteyecek. Önünüze çıkan kutucuğa şifrenizi girin.

Facebook hesabınızı sildikten sonra tekrar hesaba erişmenin mümkün olmadığını bilmelisiniz.

Dilerseniz bağlantıdan İnstagram hesap silme işlemlerine de ulaşabilirsiniz.

Facebook Hesabınızı Silmeden Bilmeniz Gerekenler

Facebook hesabınızı silmeden evvel bilmeniz gereken bazı şeyler var.

  1. Bu işlem kalıcı bir işlemdir.
  2. Hesabınızı sildikten sonra Facebook hesabınıza bağlı uygulamalara Facebook ile giriş yapamazsınız.
  3. Eğer uygulamaları kullanmaya devam edecekseniz hesabınızı silmeden önce her uygulama için yeni giriş yöntemi belirlemeniz gerekir. Şifre ile giriş, e-posta ile giriş, Google ile giriş bu yöntemlerden bazılarıdır.
  4. Facebook hesabınızı silmeden önce bilgilerinizi cihazınıza indirmeniz mümkün. Fotoğraflar, gönderiler, yorumlar gibi içeriklerinizi kaybetmek zorunda değilsiniz. Talep etmeniz durumunda verileriniz, Facebook tarafından size gönderilecektir.
  5. Facebook hesabınızı sildikten sonra silme işlemini durdurmanız mümkün. Facebook hesabınıza 30 gün içinde giriş yapmanız durumunda hesabınız tekrar aktif hale getirilecektir.
  6. 30 günün sonunda hesaba giriş yapmazsanız hesabınız kalıcı olarak silinir.

Facebook hesap silme yöntemlerini incelediğimiz içeriğimiz genel olarak bu şekildeydi, güncel birçok bilgi için bizleri takip etmeye devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu