Eşcinsellik Belirtileri Nelerdir?
Eşcinselliğe dair hiçbir bilgisi olmayan aile bireyleri, çocuklarının bazı durumlarından şüphelenerek bu davranışın belirtilerini araştırıyor. “Eşcinsellik belirtileri nedir?” sorularını aratanlar sadece aile bireyleri değil, kendini tanıma ve eğilimlerini anlamaya çalışan her birey bu sorunun cevabını merak ediyor. Eşcinselliğin bir suç, bir hastalık ve toplumsal bir bozukluk olmadığını bilsek de eşcinselliğin ne olduğunu tam anlamıyla kavramamız için sizlere cevap veriyoruz. “Eşcinsellik belirtileri nelerdir ve genel olarak gözlemlenen davranış şekilleri nasıl gelişir?” gibi soruların yanıtlarına bakalım.
Eşcinsellik günümüzde sıkça konuşulan toplumsal konulardan. Gerek eşcinsel kişiler ve diğer cinsel yönelimdeki bireylerin hakları gerekse bu durumun bir hastalık olup olmadığı sıkça tartışılan konular arasında. Eşcinsellik ülkemizde son yıllarda daha fazla gündeme geliyor ve üzerine düşünme fırsatımız daha fazla doğuyor. Başta eşcinsel bireylerin aileleri tarafından sorgulanan sorular olmak üzere bu konuyla alakalı oldukça soru işareti mevcut.
Eşcinsellik Nedir?
Cinsiyet kavramı doğuştan bizlere tanımlanan kimliğimizi simgeleyen ibarelerden biridir. Kadın olarak doğmak ya da erkek olarak doğmak tercih ile sunulan bir seçenek değildir. Doğumumuz gerçekleştikten sonra cinsiyetimizi kavramaya cinsiyetin ne olduğunu anlamaya çabalarız. Çoğunlukla ergenlik ve çocukluk dönemlerinde kendimize dair girdiğimiz kimlik arayışında “Ben kimim?” sorusunu oldukça sık sorarız. Bu sorunun yanıtını hemen bulamasak da cinsellik ile ilgili ilişkilerimizi analiz edebiliriz.
Cinsellik hayatımıza ergenlik dönemi itibari ile giren bir reaksiyondur. Hormonlarımızın gelişmesi ve bedensel ihtiyaçlarımız bu sürece olan ilgimizi arttırabilir. Bu dönemlerde kendinizde fark ettiğiniz herkese göre normal kabul edilen ilişki seçeneklerini yaşamak istemiyor olabilirsiniz. Klasik olarak bilinen kadın erkek ilişkilerinin aksine kendi hemcinsinize karşı çekim hissetmek kafanızda “Eşcinsellik nedir?” sorusunun ampulünü yakar.
Eşcinsellik kendi cinsiyetinden olan bireylere karşı ilgi duyma ve onlara karşı cinsel ilgide bulunma durumudur. Cinsel seçimlerinizi gerçekleştirirken çoğu zaman bilinçli bir şekilde dilediğiniz yöne yönelmezsiniz. Hisleriniz, istek ve arzularınız sizlerin karşı taraf ile olan cinsel ilişkisini şekillendirir. Peki ya eşcinsellik belirtileri nelerdir?
Eşcinsel Belirtileri Nedir?
Eşcinsellik sürecini tam anlamıyla kavramak oldukça önemlidir. Cinsel yönelimlerinizin kesin bir his mi ya da heves mi olduğunuzu anlamanız kısa sürebilir. Kendi cinsiyetinizden hoşlanma durumlarınızı daha önceden fark etmiş fakat tanımlayamamış olabilirsiniz. Bu tip durumları daha iyi analiz edebilmek adına şu ana kadar gözlemlenen eşcinsellik belirtileri şunlardır:
- Bebeklikten itibaren gözlemlenen oyuncak tercihleri eşcinsellik belirtilerinde en temel olarak görülen noktadır. Kız erkek çocuklar için farklı olarak düzenlenen oyuncaklarda tercih ve yönelim farklılığı eşcinsellik belirtisi sayılabilmektedir.
- Davranışlarda kendi cinsiyetine uymama durumu da bu belirtilerden bir tanesidir. Her cinsiyete ait özgü davranış kalıpları bulunmasa da yapısal olarak kadın ve erkek davranışlarında farklılıklar mevcuttur. Bu ayrımın bulunmaması ve erkek bireyde kadın hareketlerine dair izlenimler ya da tam tersi durumlarda belirti söz konusu olabilir.
- İçe kapanıklık dikkat edilmesi gereken belirtilerden bir tanesidir. Kendini anlama döneminde birey sosyal ilişkilerinden uzaklaşarak kendini sorgulamaya yönelebilir. Bu durum çocuğunuzda meydana geldiğinde saygılı ve anlayışlı bir şekilde sizinle iletişim kurabileceğini hissettirmelisiniz.
- Kıyafet tercihleri de eşcinsellik belirtileri nelerdir sorusunun yanıtlarında en üst sırada yer alanlardan. Kişinin kendisine ait rol olarak verilen kıyafetlerde kendini rahat hissedememe durumu.
- Çocukluk travmaları da cinsel yönelimi tetiklemektedir. Çocukların aile içinde gördükleri her şeyi kayıt ettiklerini unutmamalısınız. Başlıca rol model anne ve babadan gözlemlenen davranışlar ve ilişkiler cinsel yönelimde büyük bir etkidir.
- Çocukluk döneminde yaşanılan olaylar eşcinselliği yüksek oranda etkilemektedir. Ailenin çocuk iletişimi çocuğun karakteristik özelliklerini oturtmada baş dayanağıdır. Anne babanın çocuğa karşı olan her iletişimi onda yeni pencereler açar.
Eşcinsellik nedenleri arasında birçok farklı bağlam ve kanal mevcuttur. Bunların anlaşılması ve kabul edilmesi için uzun bir süre gerekebilir. İster eşcinsel bir çocuğunuz olsun ister kendiniz eşcinsel olun bu seçim ve yaşayış şekli kimse tarafından değiştirilmeye kalkışılmamalıdır.
Eşcinsellik Hastalık Mıdır?
Eyvah, kızlardan hoşlanıyorum! Eyvah, en yakın erkek arkadaşımı çekici buluyorum! Neyim var hasta mıyım? Bu beynimin ve psikolojimin bana oynadığı bir oyun mu? Eşcinselliğinizi keşfetme süreçlerinizde nelere ilgi duyduğunuzu iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Anlık hevesler ve meraklar eşcinsellik durumu ile karıştırılmamalıdır. Eşcinsellik bireysel olarak karar verebileceğiniz bir tercihtir. Fakat toplumumuzda çok fazla duyulan sorulardan bir tanesi de şudur. Eşcinsellik bir hastalık mıdır? Tedavisi var mıdır? Tedavi olduktan sonra herkes gibi hissedebilir miyim? Oğlum/ kızım normal kişiler gibi birliktelikler yaşayabilir mi?
Dilerseniz SJW Nedir? sorusunu cevaplamış olduğumuz içeriğimizi de ziyaret edebilirsiniz.
Bu ve bunlar gibi onlarca soru eşcinsellik kavramının beraberinde gelen noktalardandır. Eşcinsellik bir hastalık değildir ve bu çoğu kurum tarafından onaylanan bir yaklaşım halini almıştır. 1973 senesinden bu yana Amerikan Psikiyatri Derneği, eşcinsellik deneyimini ruhsal ve duygusal bozukluklar listesinden çıkarmıştır. Eşcinselliğin bir duygu durum bozukluğu olarak görmek yerine bu tarzda yaklaşımları olan bireylere saygı göstermeliyiz. Cinsellik ile ilgili her şey kişiye özel ve bireysel olarak kararlar alıp sonuçlarından sorumlu olduğu süreçleri kapsamaktadır.